logo Gira     

Automatizare KNX România


Automatizare KNX România

Mai mult confort, mai multă siguranţă şi un grad ridicat
de flexibilitate şi mobilitate pentru casa ta.

Principiul de funcționare a unei instalații KNX este destul de simplu: o colecție de dispozitive care dețin fiecare câte o logică locală comunică între ele prin intermediul unor telegrame definite de standardul KNX, aceste telegrame fiind transmise prin fir sau chiar prin radio. Unele dispozitive au rol de senzori (de exemplu o serie de butoane pe perete pe post de întrerupătoare sau o stație meteo pe acoperiş), iar altele au rol de execuție (de exemplu o serie de comutatoare care aprind sau sting efectiv un bec).

Tehnologia KNX în România

Gira KNX este un sistem inteligent de automatizare a instalaţiilor electrice şi de control de la distanţă care facilitează condiţiile de viaţă şi de muncă, prin implementare simplă şi costuri reduse. Condiţia pentru a opta pentru un astfel de sistem se face încă din faza incipientă, faza de planificare.

Tehnologia KNX - standard mondial pentru toate aplicațiile de control al clădirilor, de la controlul iluminatului și al jaluzelelor până la diverse sisteme de securitate, încălzire, ventilație, aer condiționat, monitorizare alarme, controlul instalațiilor sanitare, managementul energiei, contorizare, precum și dispozitive de uz casnic, audio și multe altele - aparține Asociației KNX. Tehnologia KNX se poate utiliza nu numai în clădirile noi, dar și în cele deja existente și este pe piață de peste 23 de ani, incluzând predecesorii, EIB, EHS și BatiBUS.

Standarde KNX România

KNX este un standard deschis, care a evoluat în ultimii 30 de ani în Europa de vest și care a devenit între timp un standard de talie mondială. Sistemele proiectate conform standardului KNX pot fi aplicate de la nivelul unui apartament până la instalații uriașe ca noile terminale ale unor aeroporturi din lume precum cel de la Beijing, construit cu ocazia Olimpiadei din 2008, sau terminalul 5 de la aeroportul Heathrow din Londra.

Spre deosebire de alte standarde cum ar fi LON, care este foarte bun, însă adaptat mai mult mediului industrial, sau standarde domestice mai puțin răspândite ca X10 care are limitări tehnologice, KNX a dobândit un succes larg la producătorii din toată lumea, la ora actuală existând foarte multe echipamente certificate de la mulți producători, echipamente care pot funcționa perfect împreună.

Acest lucru conduce la o flexibilitate foarte mare și la posibilitatea de a modela extrem de multe funcții inteligente chiar și pentru clădirile cu destinație rezidențială, multi sau unifamiliale.


Cablul verde - cablu de comunicație prin intermediul căruia se transmit comenzile de acţionare

O instalație KNX pentru început nu este altceva decât un cablu verde care este instalat încastrat împreună cu sursa de alimentare a sistemul KNX. Inteligenţa este adăugată mai târziu, prin tastesensor sau unităţile centrale de control, precum Gira SmartSensor sau Gira Info terminal Touch. Aceaste dispozitive înlocuiesc întrerupătoarele tradiţionale şi trimit comenzi - care acţionează sistemele de iluminat, jaluzele, multimedia şi alte dispozitive KNX.

Utilizarea HomeServerului sau a FacilityServerului

Chiar şi cele mai complexe soluţii pot fi realizate. Utilizând un HomeServer sau FacilityServer, toate informaţiile sunt verificate, iar daca aceste informaţii îndeplinesc anumite condiţii definite anterior sunt transmise comenzi, de exemplu: deschid sau inchid radiatoarele pentru a salva energie.Flexibilitate KNX

Electricienii pot realiza aproape orice funcţie dorită. Un avantaj major al instalaţiei KNX: sistemul poate fi modificat şi extins fără zgomot şi mizerie. Dacă sunt dorite funcţii noi, ele pot fi uşor implementate prin reprogramarea dispozitivelor KNX.

Controlul central

Cu diferite dispozitive precum Gira Control Clients, iPhone, iPad, iPod sau computerul, HomeServerul Gira permite controlul centralizat al tehnologiei casei, atât din casa cât şi de la distanţă. Sistemul oferă astfel un suplus valoros dispozitivelor de control KNX clasice precum tastesensori care controlează diverse funcţii inteligente corespunzătoare fiecarei camere, prin apăsarea butonului.Posibilităţi KNX

Tehnologia inteligentă de la Gira face viaţa chiar şi mai uşoară, mai sigură şi mai plăcută - prin funcţii rafinate adaptate dorinţelor şi nevoilor individuale ale ocupanţilor. Controlul centralizat a luminiilor, jaluzelelor şi încălzirii, funcţiile de securitate împotriva efracţiei, a incendiului şi de vreme nefavorabilă, precum şi reducerea consumului de energie la un minim sunt câteva dintre multele posibilităţi ale sistemului KNX.Produse KNX în România

KNX server

HomeServer 4

Cu Gira HomeServer şi FacilityServer întregul spectru de tehnologii, atât din clădirile private cât şi din cele comerciale, poate fi controlat şi reglat multifuncţional, iar sistemele complexe şi procesele de monitorizare pot fi configurate.

Află mai multe
KNX functii

Acţionarea funcţiilor KNX

Fie prin push button sensor 3, unităţile de control centrale, fie prin iPhone sau laptop, Gira oferă o gama largă de dispozitive şi aplicaţii pentru acţionarea unei game complete de funcţii prin intermediul sistemului KNX.

KNX G1

Gira G1 - compact și polivalent

Compact, puternic, universal: noul Gira G1 este unitatea centrală de operare a funcțiilor de case inteligente. Fie că aprinzi sau stingi lumina, că reglezi intensitatea luminii, cobori sau ridici jaluzelele, controlezi temperatura camerei - toate funcțiile pot fi controlate printr-o simplă atingere sau printr-un simplu gest datorită display-ului ingenios cu rezoluție de doar 480 x 800 px.

KNX X1

Gira X1 - la baza unei case inteligente

Stinge și aprinde luminile, ridică și coboară jaluzelele, optimizează setările de temperatură - în toată casa și din mers! Noul Gira X1 face automatizarea și vizualizarea funcțiilor de casă inteligentă mai ușoare, mai confortabile și mai economice ca oricând. Și, cel mai important, multe dintre funcții pot fi monitorizate și controlate de pe telefonul personal.

KNX S1

Gira S1 - siguranță pentru casa inteligentă

Pornește căldura înainte să ajungi acasă, coboară jaluzelele în drum spre mașină, stinge lumina dacă ai uitat-o aprinsă - toate acestea știind că nicio persoană neautorizată nu are acces la aplicațiile și setările tale. Gira S1 le permite utilizatorilor să își controleze funcțiile pentru case inteligente de la distanță, în deplină siguranță, datorită comunicării criptate. Pornește Gira X1 sau aplicația Gira HomeServer, iar Gira S1 va avea grijă de restul. Nu mai ai nevoie să activezi un VPN sau să faci setări speciale în router.

KNX lumina manual

Controlul manual al luminii

Închiderea tuturor funcţiilor dintr-o cameră prin apăsarea unui buton sau închiderea luminii în toată casa sau în grădină - KNX permite scenarii complexe de control ale luminii.

KNX lumina automat

Controlul automat al luminii

Întrerupătoarele automate şi senzorii de prezenţă servesc pentru monitorizarea prezenţei, având ca principal avantaj reducerea consumul de energie. Când detectează mişcare, lumina se aprinde şi o acţiune, precum alarma, poate fi declanşată prin sistemul KNX.

KNX jaluzele

Controlul jaluzelelor

Controlul automat cu ajutorul programelor orare, pentru ridicarea sau lăsarea rulourilor şi simularea prezenţei atunci când eşti în vacanţă. Senzorii conectaţi au importante funcţii de protecţie aici.

KNX aer conditionat

Controlul climei şi încălzirii

Bine gândite, sistemele pentru clădiri inteligente sunt convenabile şi economisesc energie. Un potenţial foarte mare în acest domeniu îl reprezintă controlul sistemelor de climatizare şi încălzire.

KNX info display

Info Display 2

KNX Info Display 2 afişează, pe lângă oră şi dată, mesaje de alarmă, valori măsurate şi starea dispozitivelor si contactelor integrate în sistemul Gira KNX.

KNX senzor vreme

Staţia meteo

Prin sistemul Gira KNX, Gira oferă diverse produse care analizează şi evaluează datele despre vreme şi apoi acestea transmit către dispozitivele de acţionare din tabloul electric. În pasul următor, acestea execută comanda de acţionare a jaluzelele, rulourile şi motorul de operare al ferestrelor funcţie de condiţiile vremii.

KNX module

Module de intrare şi dispozitive de comandă

Modulele de intrare şi dispozitivele de comandă sunt pentru integrarea senzorilor convenţionali în KNX. Atât întrerupatoarele convenţionale cât şi butoanele, precum şi senzori digitali sau analogici pot fi conectaţi la sistemul KNX. Modulele de intrare Gira KNX şi interfeţele pentru butoane sunt disponibile pentru montajul încastrat şi în tabloul electric.

KNX servomotoare

Actuatoare

Acestea transformă comenzile primite de la senzori, întrerupătoare automate, alarme, în acţiuni şi formează interfaţa dintre sistemul KNX şi consumatorii electrici.

KNX surse

Unităţi de alimentare

În plus faţă de gama largă de unităţi de alimentare pentru diverse aplicatii, Gira oferă dispozitive şi interfeţe de comunicaţie şi transfer de date, precum şi pentru conectarea reţelei IP cu diferite protocoale din cadrul sistemului


Gira Academy

Gira Academy va oferă posibilitatea de a vă instrui individual. Fiecare îşi găseşte modul său particular de învăţare. Puteţi învăţa la un seminar, făcând parte dintr-un grup, sau puteţi învăţa singur de acasă de pe PC.

Gira Academy

Newsletter

Vreti sa primiti periodic noutatile aparute si ofertele speciale?
Abonati-va acum :

Download

Instrucţiuni de utilizare, manuale, broşuri şi multe altele: Toate materialele importante pot fi descărcate în format PDF, în zona de download.

Vezi toate download-urile

Social Media

Urmați comunitatea Gira pe Facebook, Twitter sau YouTube și informați-vă cu privire la târguri, evenimente și alte subiecte de mare actualitate privind compania și gama de produse Gira.

Social Media
Întreabă specialistul nostru!