Îmbunătăţirea eficienţei energetice

Cu managementul modern al energiei, tehnologia casei inteligente de la Gira nu doar ajută la economisirea de energie, dar protejează şi mediul înconjurător în acelaşi timp. Datorită interacţiunii perfecte a funcţiilor, consumul de energie este redus la minim şi adaptat optim la cerinţele individuale utilizând o gamă largă de senzori şi funcţii de control în timp. Toate valorile de consum pot fi verificate uşor în orice moment şi ajustări pot fi făcute rapid daca este necesar.

Managementul central al energiei

Folosind energie doar când şi cât este nevoie. HomeServerul Gira oferă nu doar mai mult confort şi siguranţă, dar ajută şi la economisirea energiei prin interacţiunea inteligtă dintre diferite funcţii şi dispozitive, precum şi prin controlul funcţie de timp şi nevoi. Acesta protejează atât bugetul precum şi mediul înconjurător şi resursele sale.

Fereastra deschisă, încălzirea închisă

Prin intermediul unor contacte sistemul înregistrează când o uşă sau o fereastră este deschisă. După un timp definit, căldura este închisă în respectiva cameră. Caldura nu este deschisă până când ferestrele sau uşile nu sunt închise. În modul acesta este evitată încălzirea care nu e necesară şi în acelaşi timp se asigură că în cameră este întotdeauna suficient de cald.


Controlul eficienţei energetice pentru fiecare cameră în parte

Pentru fiecare cameră în parte se poate crea un profil separat, în care să se specifice când să se pornească încălzirea şi ventilaţia, de exemplu pentru baie dimineaţa şi seara. Temperatura poate fi de asemenea reglată cu un push button sensor 3 Gira. Acest lucru permite controlul economic al temperaturii, care se poate adapta precis la nevoile ocupanţilor. În acest fel sistemul de încălzire şi ventilaţie nu funcţionează atunci când nu este necesar.

Controlul temperaturii funcţie de nevoi

Prin intermediul senzorilor de temperatură şi deschiderea vanelor sistemului de încălzire, sistemul indentifică dacă aportul de caldură este prea mic sau prea mare. Funcţie de temperatura exterioară, acesta poate fi corectat automat. În acest fel în întreaga casă este un consum optim de energie pe tot parcursul anului şi costurile inutile sunt evitate.


Interacţiunea perfectă dintre jaluzele şi încălzire

Datorită interaţiunii perfecte dintre jaluzele şi încălzire, energia solară poate fi integrată inteligent în controlul temperaturii. Când soarele este într-o poziţie favorabilă, jaluzelele sunt ridicate şi încâlzirea este redusă la minim. Pe de altă parte, vara, consumul inutil de energie poate fi evitat prin coborârea jaluzelelor automat la momentul potrivit şi prin reducerea puterii aerului condiţionat.

Controlul automat al luminii

Detectoarele de prezenţă sau de mişcare garantează că lumina este aprinsă exact atunci când este nevoie. Dacă nu este detectată nici o mişcare pentru o perioadă de timp, lumina se stinge automat. În combinaţie cu senzorul de luminozitate este posibil să se asigure exact nivelul de iluminare care este necesar.


Funcţia de inchidere centrală

Toate dispozitivele consumatoare de energie pot fi oprite prin apasarea unui buton prin funcţia de închidere centrală. Acest fapt garantează că nici un dispozitiv nu consumă energie inutil. Ca o opţiune, funcţia de închidere centrală poate fi conectată direct la sistemul de blocare.

Datele de consum dintr-o privire

HomeServerul Gira detectează şi salvează datele de operare şi consum pentru electricitate, apă, gaze sau încălzire. Evoluţia pe întregul an poate fi urmărită în mod convenabil folosind grafice clar definite. Dacă există abateri majore faţă de consumul mediu, acestea pot fi detectate imediat cu ajutorul modulului de energie. În acest fel managementul energiei poate fi optimizat şi adaptat cerinţelor individuale.Gira Academy

Gira Academy va oferă posibilitatea de a vă instrui individual. Fiecare îşi găseşte modul său particular de învăţare. Puteţi învăţa la un seminar, făcând parte dintr-un grup, sau puteţi învăţa singur de acasă de pe PC.

Gira Academy

Newsletter

Vreti sa primiti periodic noutatile aparute si ofertele speciale?
Abonati-va acum :

Download

Instrucţiuni de utilizare, manuale, broşuri şi multe altele: Toate materialele importante pot fi descărcate în format PDF, în zona de download.

Vezi toate download-urile

Social Media

Urmați comunitatea Gira pe Facebook, Twitter sau YouTube și informați-vă cu privire la târguri, evenimente și alte subiecte de mare actualitate privind compania și gama de produse Gira.

Social Media
Întreabă specialistul nostru!