Despre GIRA

O afacere de familie cu tradiție de peste 100 de ani în Germania, compania Gira este cunoscută pentru furnizarea de tehnologii de ultimă generație destinate unor clădiri mai sigure, mai confortabile și mai eficiente din punct de vedere energetic. În acest scop, Gira oferă clienților săi dispozitive elegante, ușor de folosit, ce integrează funcții inteligente, pentru controlul facil și convenabil al iluminatului, climatizării și jaluzelelor, precum și sisteme de interfonie și multimedia.

Despre Gira

Gira a fost fondată în anul 1905, ajungând astăzi la mai mult de 1200 de angajați și reprezentanți în 38 de țări, fiind una din companiile medii de top din Germania. În cei peste 100 de ani de istorie Gira a trecut de la statutul de producător de întrerupătoare la cel de furnizor de sisteme pentru clădiri inteligente. Dinamica inovațiilor companiei este cel mai bine reflectată în liniile de produse lansate la cel mai prestigios eveniment din domeniu: Light+Building, ce are loc o dată la doi ani în Frankfurt, Germania. De exemplu, numai în 2006, Gira a lansat cele două game de întrerupătoare Gira E 22 și Gira F100, terminalul video, info-terminalul cu touch și trei produse Keyless In.


În Radevormwald cei peste 1200 de angajați produc întrerupătoare și prize, dar și componente de sistem pentru echipamente inteligente pentru clădiri, de exemplu aparate pentru sistemul KNX. În calitate de membru fondator al EIBA, compania Gira a contribuit semnificativ la dezvoltarea echipamentelor inteligente pentru clădiri în Germania. Ele reprezintă premisa echipării ”inteligente” a unei clădiri. Prin platformele de design Gira, se dezvoltă în permanență noi tehnologii pentru instalația electrică ce devin componente ale programului de întrerupătoare Gira.

Tehnologia de ultimă generație și soluțiile flexibile, combinate cu o calitate ridicată a designului, sunt caracteristicile echipamentelor inteligente pentru clădiri - marca Gira: comanda automată a iluminatului, reglarea temperaturii în funcție de vreme, distribuția muzicii în toate încăperile, sistem de interfonie confortabil și ușor de folosit, integrarea sistemelor de siguranță și numeroase alte funcții pentru confort sporit, siguranță și economie.

Despre Gira

Produsele și sistemele Gira pot fi identificate într-o multitudine de clădiri - fie ele de birouri, clădiri administrative, muzee, grădinițe, magazine sau spitale:
Despre Gira

Gara Centrala, Berlin, Germania

Despre Gira

Locuinta unifamiliala in stil Bauhaus, Nuremberg, Germania

Despre Gira

Mansarda in Alling, Germania


Preocuparea constantă a companiei Gira pentru design a devenit un fapt cunoscut în domeniu. Aproape anual Gira primește distincții și premii care atestă înclinația companiei spre o estetică rafinată, combinații ingenioase de materiale și tehnologie de înaltă calitate. Câteva premii ale gamelor de produse Gira:

Gira Esprit, nuc-aluminiu (2011)
 • Interior Innovation Award, Rat für Formgebung
 • red dot design award, Design Zentrum NRW Essen

Gira Esprit, aluminiu negru (2011)
 • red dot design award, Design Zentrum NRW Essen

Gira Esprit, aluminiu maro (2011)
 • red dot design award, Design Zentrum NRW Essen

Gira Event Clear (2009)
 • iF Product Design Award, iF Design Hannover
 • red dot award: design de produs, Design Zentrum NRW
 • Plus X Award, Design

Gira E22 (2007)
 • iF Product Design Award, iF Design Hannover
 • red dot award product design, Design Zentrum NRW Essen

Gira Esprit
2000
 • Design Plus, light + building Frankfurt
2001
 • red dot award design de produs, Design Zentrum NRW Essen
Gira Esprit, glass C
2010
 • Plus X Award, Innovation and Design

Gira E2 1998
 • International Design Award, Design Center Stuttgart
1999
 • Red Dot Design Innovations, Design Zentrum NRW Essen
 • iF Product Design Award, iF Design Hannover

Gira Event 1999
 • Red Dot Design Innovations, Design Zentrum NRW Essen

Gira Stainless Steel 1994
 • German specialist trade press award in the Technical Goods category
1996
 • iF Product Design Award, iF Design Hannover
1997
 • iF Product Design Award, iF Design Hannover

Sustenabilitatea a stat la baza filosofiei corporative a Gira încă de când a devenit membră a Consiliului German pentru Clădiri Sustenabile. În ultimii ani Gira a optimizat continuu producția în Radervomwald. Mașinile de azi funcționează mai eficient, distanțele dintre bancurile de lucru sunt mai scurte, liniile de producție flexibile și de înaltă performanță au fost instalate în timp ce echipamente de ambalare asistate de roboți au devenit operaționale.


Despre Gira
Despre Gira

Gira Academy

Gira Academy va oferă posibilitatea de a vă instrui individual. Fiecare îşi găseşte modul său particular de învăţare. Puteţi învăţa la un seminar, făcând parte dintr-un grup, sau puteţi învăţa singur de acasă de pe PC.

Gira Academy

Newsletter

Vreti sa primiti periodic noutatile aparute si ofertele speciale?
Abonati-va acum :

Download

Instrucţiuni de utilizare, manuale, broşuri şi multe altele: Toate materialele importante pot fi descărcate în format PDF, în zona de download.

Vezi toate download-urile

Social Media

Urmați comunitatea Gira pe Facebook, Twitter sau YouTube și informați-vă cu privire la târguri, evenimente și alte subiecte de mare actualitate privind compania și gama de produse Gira.

Social Media
Întreabă specialistul nostru!