Lansări GIRA - Light+Building 2016

La Târgul Light+Building 2016 din Frankfurt, Gira a prezentat din nou o serie de inovaţii pentru tehnologia inteligentă a clădirilor. Această pagină centralizează cele mai importante noutăţi de produse din sortimentul Gira prezentate acolo şi oferă o privire de ansamblu asupra subiectelor şi evoluţiilor actuale din diferite domenii ale tehnologiei clădirilor.

produse noi GIRAproduse noi GIRA

Gira G1

Intuitiv, compact, performant, universal: Gira G1 este dispozitivul ideal prin care se pot transmite și se pot vizualiza o multitudine de comenzi. Indiferent că vorbim despre aprinderea/stingerea luminii, varierea intensităţii acesteia, ridicarea şi coborârea jaluzelelor sau reglarea temperaturii încăperii, cu ajutorul ecranului multitouch, cu o rezoluţie de 480 × 800 de pixeli, funcţiile individuale pot fi controlate foarte ușor - cu o atingere de deget sau cu un gest, ca de exemplu glisare sau aşezare a mâinii pe ecran. Interfaţa Gira intuitivă face ca activităţile de configurare a funcţiilor temporizate sau de ajustare a scenariilor să pară o joacă de copii. Împreună cu gateway-ul IP TKS, Gira G1 poate fi folosit şi ca staţie de interior cu sistem de interfonie.

Gira G1 este disponibil în nu mai puțin de 22 de limbi, inclusiv în limba română.


produse noi GIRA

Gira X1

Vezi cine este acasă, aprinde sau stinge lumina, reglează temperatura casei la un nivel optim de confort – de acasă, dar și de la distanţă, realizezi scenarii de iluminat, setezi temperatura, arhivezi parametri cum ar fi: temperatură, umiditate, energie electrică sau termică. Noul Gira X1 permite vizualizarea şi automatizarea locuinței familiei Dvs. Designul său compact, precum şi montajul pe şină DIN permit o instalare rapidă și o economie semnificativă de spațiu. Proiectarea facilă şi rapidă cu Drag & Drop permite o punere rapidă în funcţiune. Simularea logică integrată în Gira Project Assistant contribuie la testarea soluţiilor individuale de automatizare. Aceasta este fundamentală pentru o implementare economică a proiectului.

Informaţii privind termenul de livrare: după finalizarea testului de teren.


produse noi GIRA

Gira E3

Gama de întrerupătoare Gira E3 vine cu un limbaj nou al formelor şi culori proprii, care radiază armonie şi relaxare. Cu ajutorul sistemului de culori NCS (www.ncscolour.com) a fost dezvoltată o colecţie exclusivă de nuanţe calde de gri şi maro. Contururile netede, precum şi suprafeţele plăcute la atingere ale ramelor de protecţie conferă tehnologiei moderne a clădirii un aspect modern şi atractiv. Din combinaţia de rame de susţinere şi inserţii în culorile antracit sau alb pur cu diferite rame de protecţie rezultă o gamă bogată de variante individuale de design.

Disponibil pentru livrare: 10/2016


produse noi GIRA

Asistent de proiectare Gira

Asistentul de proiectare Gira are o structură sinoptică, permite utilizarea intuitivă cu Drag & Drop şi ghidează eficient utilizatorul pentru o parametrizare în patru paşi – atât online, cât şi offline.

produse noi GIRA

Actuatoare pentru reglajul intensităţii luminoase KNX Gira

Cu actuatoarele pentru reglajul intensităţii luminoase KNX Gira, se realizează o ambianţă plăcută şi un consum redus de energie.

Disponibile din 05/2016

produse noi GIRA

Modul logic Gira L1

Aprinderea temporizată, succesivă a corpurilor de iluminat, activarea directă a anumitor scenarii de iluminare cu ajutorul unui senzor tactil, reglarea temperaturii încăperii sau configurarea altor funcţii logice: cu modulul logic Gira L1, locuinţele monofamiliale şi obiectivele de dimensiuni comparabile, prevăzute cu sistem KNX, pot fi echipate fără mare efort cu o serie de funcţii de confort automatizate.

produse noi GIRA

Router IP KNX Gira

Routerul IP KNX Gira conectează liniile KNX între ele prin intermediul reţelelor de date. Pentru aceasta foloseşte standardul KNXnet/IP, iar în versiunea software actuală 4 include și standardul sigur de comunicaţii KNXnet/IP Secure. Telegramele KNX pot fi transmise acum în forme criptate între participanţi prin intermediul unei reţele IP. KNXnet/IP Secure permite autentificarea şi criptarea telegramelor trimise de echipamentele KNX în reţele IP. Astfel se poate preveni citirea sau manipularea neautorizată a telegramelor de tunneling sau routing KNX în reţelele IP. Mecanismele KNXnet/IP Secure funcţionează ca un sistem suplimentar de siguranţă care protejează întregul trafic de date KNXnet/IP: de ex. pe un backbone tehnologic al unei clădiri, utilizat în comun.

Informaţii privind termenul de livrare: după disponibilitatea ETS 5.5 (Secure)

produse noi GIRA

Intrare binară KNX Gira 6x şi 8x

La intrările binare KNX Gira în carcasă de tip echipament montabil în serie pot fi racordate contacte dintre cele mai variate: de ex. întrerupătoare, butoane, contacte magnetice sau ieşiri de impulsuri de la contoare. Operaţiile aferente de cuplare sunt transformate în telegrame KNX. Intrările pot fi alocate independent unui număr variat de funcţii, respectiv pot fi blocate independent. LED-urile de stare pentru fiecare canal informează cu privire la starea respectivă de cuplare.

Disponibilă din 08/2016

produse noi GIRA

Electrovana de reglaj KNX Gira 3

Electrovana de reglaj KNX Gira 3 cu electromotor serveşte la reglarea temperaturii încăperii de către sistemele de încălzire. Mecanismul este potrivit pentru utilizarea la calorifere, radiatoare şi convectoare, în distribuitoarele circuitului termic, de ex. pentru sisteme de încălzire prin pardoseală, precum şi alte sisteme. Mecanismul de reglaj se montează direct la un racord de supapă (M30 × 1,5). Caracteristici deosebite ale mecanismului de reglaj KNX Gira 3 sunt: un senzor integrat pentru temperatura încăperii, sistemul inteligent de spălare a supapei, dependent de oră, şi alte funcţii software confortabile.

Disponibil din 04/2016

produse noi GIRA

Gira Control 19 Client 2

Gira Control 19 Client 2, un calculator cu touchscreen pentru comandarea instalaţiei KNX prin intermediul Gira HomeServer sau FacilityServer, cuprinde echipamente hardware complet revizuite: datorită progresului tehnologic în domeniul calculatoarelor, începând de la ecran şi placa de bază până la sursa de alimentare sunt disponibile componente care îşi îndeplinesc rolul în siguranţă şi cu un necesar redus de energie. Necesarul maxim de energie a fost redus de la 39 W la 24 W, în regim stand-by chiar de la 5 W la doar 1,1 W. Mai puţină putere disipată înseamnă şi mai puţină căldură cedată şi astfel o durată mai mare de viaţă.

Termen de livrare: trimestrul 4 din 2016

produse noi GIRA

Gira KNX RF

Cu Gira KNX RF poate fi extins foarte uşor un sistem KNX existent. „KNX RF” înseamnă „KNX Radio Frequency”, aşadar KNX cu semnal radio. Astfel pot fi instalate fără efort mare şi mai ales fără mizerie şi zgomot, în orice punct al clădirii, noi posibilităţi de comandare prin radio a luminii, a jaluzelelor, a scenariilor şi a altor echipamente/funcţii similare.

Emiţător manual KNX RF: livrabil KNX RF

Senzor tactil KNX RF: livrabil KNX RF

Interfaţă date USB KNX RF: livrabilă KNX RF

Cuplor media KNX RF/TP şi RF: livrabil din 04/2016

produse noi GIRA

ZigBee® Light Link

Sistemele inteligente de iluminare pe baza ZigBee® Light Link, ca de ex. Philips Hue sau Osram Lightify sunt populare în rândul consumatorilor finali în special pentru lucrările de echipare ulterioară. Elementele de comandă Gira pentru ZigBee® Light Link integrează perfect astfel de sisteme în sistemul de întrerupătoare Gira, sub raportul funcţionalităţii şi al designului.

Disponibil din din 08/2016

produse noi GIRA

Sistem Gira 106

Sistemul Gira 106 este un sistem modular de interfonie cu plăcuţe frontale metalice cu design minimalist, elegant. Sistemul are la bază dimensiuni standardizate de 106,5 × 106,5 mm. Datorită staţiei de exterior din sistemul Gira 106, ospitalitatea începe înainte de deschiderea ușii: de la modulul cu taste de apelare, modulul vocal şi modulul cu cameră până la modulul de informare, toate funcţiile se prezintă armonios şi clar.

Disponibil din 01/2017

produse noi GIRA

Configurator de interfonie Gira

Sistemul de interfonie Gira permite realizarea unor instalaţii de diferite tipuri şi dimensiuni: de la locuinţe monofamiliale şi multifamiliale până la complexuri rezidenţiale. De la instalaţie audio simplă şi instalaţii video până la integrarea într-un sistem KNX sau o reţea de calculatoare. Configuratorul de interfonie Gira este o unealtă online uşor de utilizat, care transformă activitatea de configurare individuală a acestor instalaţii într-o plăcere – pentru proprietari şi administratori, dar şi pentru meseriaşi şi alţi profesionişti.

Disponibil

produse noi GIRA

Configurator de design Gira cu realitate augmentată

Privire de ansamblu asupra întregului sistem de design: cu configuratorul de design Gira, diferitele variante de rame din programele de întrerupătoare Gira pot fi combinate conform preferinţelor cu funcţii selectate, cu diferite culori şi materiale – acum cu funcţii suplimentare, precum modul fascinant „Augmented Reality”, care afişează cu ajutorul camerei telefonului smartphone sau a tabletei cum vor arăta gamele de întrerupătoare Gira selectate în mediul real.

Disponibil din 04/2016


Gira Academy

Gira Academy va oferă posibilitatea de a vă instrui individual. Fiecare îşi găseşte modul său particular de învăţare. Puteţi învăţa la un seminar, făcând parte dintr-un grup, sau puteţi învăţa singur de acasă de pe PC.

Gira Academy

Newsletter

Vreti sa primiti periodic noutatile aparute si ofertele speciale?
Abonati-va acum :

Download

Instrucţiuni de utilizare, manuale, broşuri şi multe altele: Toate materialele importante pot fi descărcate în format PDF, în zona de download.

Vezi toate download-urile

Social Media

Urmați comunitatea Gira pe Facebook, Twitter sau YouTube și informați-vă cu privire la târguri, evenimente și alte subiecte de mare actualitate privind compania și gama de produse Gira.

Social Media
Întreabă specialistul nostru!